onsdag 30 maj 2018

Semesterkänsla på hemmaplan

Majrekord i värme och torrt, fortsatt sol så långt prognoserna visar. Det känns som mitt i sommaren fast det bara är maj. Vi passar på att utnyttja den lediga tiden och vi har faktiskt fått till semesterkänslan på helgen och kvällarna. Spontana grillkvällar med grannarna och båtturer och jag har även premiärbadat, 19 grader i Mälaren.

I lördags trailade vi ut motorbåten i Östersjön och  fiskade strömming med syster, svåger och pappa. Det var bara att släppa ner och dra upp. Vi höll inte på så länge för till slut så inser man att man måste ta hand om fisken också och vi hade tillräckligt för husbehov. Så det blev fika i en vik och så puttrade vi runt lite innan vi åkte hem till syster och åt fiskgryta. Dock ingen strömming i den grytan.


  Tur att katten hjälpte till att äta lite strömming, även hunden tog 2.


På söndagen var det dags för yngstingen att med kompis själv få ge sig ut med båten. Laddade med saft och bullar styrde de förväntansfulla ut på äventyr.


Varma kvällar när man kommer hem från jobbet. Igår var det 30 grader och då är det skönt att sitta i skuggan och äta.


Så med denna sommarvärme är reselängtan inte lika stor som när det är kallt och mörkt. Ändå så gjorde jag och syster de sista bokningarna på nästa vinters semesterresa. Nu är alla flyg och hotell bokade och det är bara att vänta men det är långt, långt kvar.

En i familjen är iallafall ute och reser på riktigt. Släppte av sonen i skolan imorse med resväskan och passet. Dags för skolresa till Polen. Spännande att även där få ut och resa utan mamma och pappa och uppleva äventyr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar