fredag 18 maj 2018

Skepp o hoj, vilken maj.

6 maj på söndagen la vi i båten utan problem och sommarvärmen kom till Stockholm.

Kort vecka och Kristihimmelfärdstorsdag och sedan klämdag och 4 dagar ledigt med 25 grader varmt. Vi började torsdagen med att möta upp svärmor, svägerska och svåger vid båten, båda barnen  var också med. I år har vi bestämt att ta den från båtplatsen i Östersjön och hem till Mälaren. Då har vi tid att göra allt småfix vi alltid annars prioriterar bort och sedan kan vi börja semesterseglingen med att slussa ut i Södertälje och sedan välja söder eller norrut beroende på vind.

Vi satte segel och fyllde vatten, avfärd från bryggan kl 11. Förmiddagsfika och utanför Vaxholm fick vi bra vind och länsade i 6 knop. Första gången på segelbåt för svärmor men hon tyckte det var en trevlig tur genom Stockholm. Danvikstullsbron 14.30 och sedan direkt slussning. Sedan blev det pastasallad och alla var hungriga igen.. Vid alla bad och alla klippor var det fullt med folk som gett sig ut i solen. Vi kom till Nockebybron 16.10, tyvärr var 17 broöppningen inställd på röda dagar, så vi fick vänta till 18. Men vi tog en långfika med chokladkaka och prinsesstårta ock firade L lite i förskott så det gick ingen nöd på oss även om det var lite snopet. Kom fram och la till vid bryggan strax innan 21.

Slussning i Hammarbyslussen

Resten av långhelgen bjöd på 26 grader varmt och även veckan som gått var sommarvarm med underbart sköna kvällar. Vattentemperaturen steg till 20 grader i onsdags. Igår vände det och drog in nordliga vindar och vattentempen sjönk till 14 och lufttemp kring det mer normala i maj på 17. Men på söndag ska det bli 26 igen och inget regn i sikte så vattenspridaren går för fullt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar