onsdag 14 mars 2018

Trysil 2017

I år fick sportlovsresan gå till grannlandet Norge och Trysil. Vi bokade en 6-bäddsstuga med Skistar med promenad upptill liften och skidor till dörren, lite drygt 9000 kr för sportlovsveckan. Vi gillade Trysil allihop och hit kommer vi nog tillbaka.

26 februari
Allt fick plats den här gången också. Plus extrapassagerare kusin Fredrik.

Helena Stenbecks foto.

Köööö. Vi är inte ensamma om att åka till fjällen idag.

Helena Stenbecks foto.

Framme sedan 1 timme. De andra är ute i backen som är öppen för kvällsskidåkning och jag packar upp och fixar middag i lugn och ro.

27 februari
Förmiddagspasset avklarat. Snöfall och dålig sikt på toppen. Men vi har åkt fjället runt för att lära oss hitta. Bättre sikt och skidåkning längre ner i dalen idag. Nu korv och bröd i stugan och upp med fötterna i soffan en stund sen på't igen.

Ove hävdar bestämt att han inte ramlade, skidorna bara lossnade!
Helena Stenbecks foto.

Veckans fiasko. Kvällens planerade längdskidåkning fick ett snabbt slut då både jag och Ove insåg att vi glömt våra längdskor. Vi som bokade en stuga precis bredvid elljusspåret. Får bli chips och kortspel på kvällarna istället

Helena Stenbecks foto.

28 februari
Vi kom iallafall ut imorse trots snöfall med blötsnö. Det är varmt så man fryser inte men tungåkt i backarna. Nu har jag gett upp och är tillbaka i stugan. Så jag kan värma gårdagens lasagne så den är klar när de andra snögubbarna kommer.

Helena Stenbecks foto.Helena Stenbecks foto.

Kvällen avslutades med kvällsskidåkning och Emil, Lukas och Fredrik åkte fackeltåg i backen.1 mars
Bättre väder idag. I backen redan kl 9. Walter, Ann-sofie och Jonathan (grannar hemma) kom över från Sälen och åkte med oss. Sen åt vi lunch ihop i vår stuga innan vi åkte ut igen tills liftarna stängde 16.30. Gott med lite varm choklad med vispgrädde i stugan sen. Ikväll blir det tacos.

2 mars
Det var rätt så fint högst uppe på toppen idag.
Fredde Stenbecks foto.Fredde Stenbecks foto.Fredde Stenbecks foto.

Idag sken solen och vi såg faktiskt hur backarna såg ut som vi åkte i. Våfflor i stugan till lunch. På eftermiddagen testade Fredrik snowboard. Först i barnbacken med Lukas som lärare och sen var det dags för slutprov med stolslift till toppen. Blå lång backe ner, inga brutna ben endast en öm rumpa och lite ont i handleden. Bra jobbat.

Helena Stenbecks foto.Helena Stenbecks foto.Helena Stenbecks foto.Helena Stenbecks foto.Helena Stenbecks foto.Helena Stenbecks foto.
Helena Stenbecks foto.

3 mars
En solig och härlig dag idag också. Ungarna i backen redan kl 9 och vi strax efter. Nypistade backar i solsken. Vid lunch kom Stefan, Annika, Meja och Mira från Sälen. Gulaschsoppa och baguette till lunch i vår stuga. Sen blev det skidor igen tills liftarna stängde. En fika hos oss innan de åkte tillbaka till Sälen. Ikväll lyxade vi till fredagsmiddagen med falukorv och makaroner. Nu slappar vi i soffan och strax blir det nog lite kortspel, Uno.

Helena Stenbecks foto.

4 mars
Så här ser det ut idag från vårt stugfönster nu när vi är inne på lunchpaus med Toast. Snöfall men bara -4, ingen blåst och inte mycket folk i backen. Så helt ok så länge man inte åker på toppen för där ser man ingenting, så det blir åkning i skogsbackarna på eftermiddagen.

Helena Stenbecks foto.

Vi har bara norsk tv och 4:an. Så nu blir det melodifestivalen via datorn.5 mars
Lunchstopp i Borlänge

Helena Stenbecks foto.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar