onsdag 14 mars 2018

Segling 2017

12 juli
13 matkassar, vi klarar oss nog ett tag.
Helena Stenbecks foto.

Nu ligger vi i tryggt bakom Kalvholmen, Skratten. En bäver simmade precis under båten.

13 juli
Bra seglingsvindar idag. Läns 5-7 knop genom Vindö kanal och sedan norr förbi Nämdö. Nu har vi lagt till vid Braka, fikat och nu lite vila i solen. Få se om någon är modig och testar vattentemperaturen också.

Helena Stenbecks foto.

14 juli
Vi stannar kvar här idag.

Helena Stenbecks foto.

15 juli

Segling ner till Ornö där vi la till i Norrviken strax ovanför Stefan och Annikas sommarställe. Födelsedagstårta först i vår båt och sedan tog vi jollen runt hörnet och åt tårta och middag hos Stefan och Annika.

Helena Stenbecks foto.Helena Stenbecks foto.Helena Stenbecks foto.Helena Stenbecks foto.
Helena Stenbecks foto.Helena Stenbecks foto.Annika Elgeryds foto.

16 juli
Idag har vi legat kvar på Ornö och är hos Stefan och Annika. Det har varit sol och varmt hela dagen men nu har det mulnat på och ikväll ska det bli regn och det blåser som sjutton (men båten ligger bra). Förhoppningsvis hinner vi grilla fläskfilen innan regnet kommer men vi kan iallafall sitta inne hos dem.

17 juli

Lugn morgon i på på Ornö. Men så fort vi kom ut på Mysingen blev det tuffare. Halvvind/kryss i 14m/s med revade segel i 7 knop. Alla satt ute och ingen blev sjösjuk. Men någon lagad lunch var det inte tal om. Det blev äpple, hårt bröd med kaviar och kexchoklad. Nedanför Muskö slog hela Lansortsfjärden in och det var är 17 m/s i byarna och sen rakt motvind så då blev det motor ett tag.Det lugnade sig mot Nynäshamn och vi gick in mot Dragets kanal och la till strax innan i Bruksviken. Hittade hyfsat lä men det blir ingen kvällssol när det blåser hårda västliga vindar. Vi på till vid 14.30 och då blev det risgrynsgröt. Nu förbereder vi kvällens middag som blir grillad kyckling med potatis och tzatziki.

Det gjorde inget att vi inte fick kvällsol. Regn mitt i grillningen.
Helena Stenbecks foto.

18 juli

Ändrade planer. Vi hade tänkt gå söderut genom Dragets kanal och vidare i Trosas skärgård. Men vindarna ska fortsätta att vara hårda och motvind. Dessutom lockar kompisar till framförallt barnen om vi går norrut.

Högrevsburgare och Skagentoast till lunch i Nynäshamn.

Ove Gustafssons foto.

Efter lunchen i Nynäs handlade vi lite mat och vid 15 lämnade vi hamnen. Vi gick 3 distans sydost till Stora Rammklöv där vi la oss. Barnen klättrade upp till högsta toppen där de såg nästan ända till Gotland. De såg också 2 illrar/uttrar/minkar eller mårdar. Efter lite googlande så tror de att det var utter. Lagom till middagen så började det regna. Men idag skulle vi inte grilla utan det blev kyckling med grön curry, kokosmjölk och naanbröd under sittbrunnskapellet.

19 juli

Bra segling över Mysingen, halvvind i 5 knop. Kycklingsmörgåsar till lunch. Vi la till i lä och sol vid Björkskär, 3 distans nordost om Utö, på eftermiddagen. Grillad korv och pasta till middag med grillade marshmallows till efterrätt

Ove Gustafssons foto.Ove Gustafssons foto.Ove Gustafssons foto.
Ove Gustafssons foto.

20 juli
Vi har legat kvar här idag. Varmt skönt och härligt. På eftermiddagen kom Susie, Casper och Lorens hit med sin båt. Det blev äggröra och bacon till frukost. Sillunch. Nybakad sockerkaka på eftermiddagen. Nu grillas det lammfile på berget och jag har precis tagit ut potatisgratängen ur ugnen.

Helena Stenbecks foto.Helena Stenbecks foto.

21 juli
Solig morgon med morgondopp. Man är inte så kräsen här ute, 16 grader känns helt ok att tvätta sig i. Avfärd 11.30 norrut. Trodde vi skulle få bra ostliga vindar men det har blåst nordost hela dagen. Kryss uppåt i 5 knop. Korv o bröd till lunch. Höll samma fart som Susie. Började leta plats runt 16. Lite svårt då det blåste från nord och det i natt ska vara syd. Men runt 17 hade det mojnat lite och vi la till vid Ormskär. Nu blir det grillad fläskfilé, halloumi och grillade potatisar i folie.

Helena Stenbecks foto.Helena Stenbecks foto.
Ove Gustafssons foto.Helena Stenbecks foto.

22 juli
Mulen morgon men jag passade ändå på att tvätta håret på en klippa med strålande utsikt mot horisonten. Lämnade Susie och Kasper som skulle vidare norrut. 11.30 var vi i Stavsnäs. Hämtade upp Vera där och åt lunch. Barnen åt hamburgare och pommes från grillen. Vi köpte kycklingwrap och ceasarsallad från Delselius och lite färska bullar. Lunch i sittbrunnen och solen tittade fram. Ingen vind så det blev motor över Kanholmsfjärden. Nu har vi lagt till i Säck. Druckit kaffe och ätit goda bullar. Nu ska vi testa om badtemperaturen är lite varmare här inne. Ikväll blir det tacos.

Helena Stenbecks foto.Helena Stenbecks foto.

Gissar på 5 grader varmare här inne.

Helena Stenbecks foto.

23 juli
Mulen morgon. Avfärd 10.30. Gick in till Norra Stavsudda och tankade och åt glass och solen kom fram. Kryss upp på Möja Västerfjärd. Motor genom Jolpan och nu har vi lagt till vid Lilla Kastet på Ingmarsö. Vi fick nästan sista platsen på norrbryggorna, folk förbereder sig för den hårda nordan som kommer. Kräm och mjölk till lunch och sen blir det bad

Helena Stenbecks foto.Helena Stenbecks foto.


 24 juli
Varm och skön morgon med morgondopp. Avfärd 10.30. Läns ner mot Grinda. La till vid Stora Sandön 13. År lunch och klockan 14 kom Maria,Johan, Anna och David med sin motorbåt. Bad från badbryggan och fika. Barnen lekte på sandstranden. Grillade fläskfilé på klipporna

Helena Stenbecks foto.

Helena Stenbecks foto.Helena Stenbecks foto.
Helena Stenbecks foto.

25 juli

HemmaInga kommentarer:

Skicka en kommentar