tisdag 13 mars 2018

Cervinia 2016

En sportlovsresa bokad innan föregående sommar. Vi hittade billigt flyg med Lufthansa till Turin för 2000kr/person. Sedan provade vi för första gången Airbnb. Vi bokade en stor lägenhet med skiin-skioutläge som vi betalade 18000kr för. Sedan blev det hyrbil mellan Turin och Cervinia. Vi köpte liftkort för Cevinia med Schweiztillägg, ca 10000kr för oss 4. Vi upplevde maten dyr i Cervinia, luncherna i backen för oss 4 gick nästan alltid på runt 1000kr och middagarna var inte billiga de heller. Nu blev det inte så många middagar ute på restaurang för vi tyckte att det var jobbigt att behöva boka bord och bestämma innan var och när vi skulle äta så det blev några middagar i vår lägenhet också.

27 februari
Klockan ringde 03.00, gäsp. Nu har vi ätit frukost på Arlanda och ska gå på planet som ska ta oss till Frankfurt och sedan vidare till Turin.
Flygit, mellanlandat i soligt Frankfurt, landat i regnigt Turin. Hyrbil på slingriga alpvägar (dock snöfria och torra) till snöigt Cervinia. Packat in oss i lägenheten, hyrt skidor, handlat och lagat pasta carbonara. Nu är det snart godnatt och imorgon väntas 50 mm snö falla!!!


Helena Stenbecks foto.
Utsikt från vårt fönster mot Matterhorn


28 februari
Tuff skidåkning idag i mycket lössnö. Mina ben är nu som spagetti och jag nästan kröp in i lägenheten nyss. Ove åker lite själv nu så han får åka lite fortare än vad jag orkar. Barnen leker i snöhögarna utanför just nu och jag ligger med fötterna högt och en kopp kaffe.

Middag på gågatan i Cervinia. Inga thailandspriser direkt här i Italien. Och svårt att förstå vad man beställt men det var gott. Nu har vi köpt hem glass som vi äter i lägenheten och ska spela lite kort. Blir nog tidigt i säng ikväll,

29 mars
Varierande väder idag. Vaknade till sol, sen har du varit dimma och på slutet snö. Men mycket mer lättåkt i backen. Det blev lunch på finrestaurangen i backen med en av mina arbetskompisar och hennes man. Återigen vet man knappt vad man har beställt men det var gott. Nu vilar vi benen i lägenheten och ikväll ska vi se om Italiensk pizza är bättre än svensk.

1 mars
Härlig skidåkning med sol idag. Nu såg vi ju hur det ser ut runtomkring där vi åker.

Helena Stenbecks foto.
Vi bor i "triangelhuset". Bild taget från kabinbanan.

Solig utsikt från vårt fönster
Helena Stenbecks foto.

Hemmamiddag ikväll med lövbiff och pommes.

2 mars
Solig förmiddag och vi tog oss över topparna till Schweizbackarna. Åkte lite där men konstaterade att backarna på "vår" sida var bättre. Tog oss igen upp på Kleine Matterhorn på 3888 meter över havet. De andra helt opåverkade men jag blev andfådd bara av att prata. Vädret hade svängt och nu var det mulet, ingen sikt och snöade isbitar och hård blåst. Ingen rolig nedfärd i början. Men andfådd kom jag ner i lä till slut och sikten blev bättre. Vi tog en sen lunch på ett mysigt litet ställe nedanför molnen och åt en god gulasch. Från toppen och ner är det 1.8 mil skidåkning. Det behövs lite pauser, tycker iallafall jag.

Helena Stenbecks foto.Helena Stenbecks foto.

3 mars
Omväxlande väder denna vecka. Kortspel medan stormen tjuter utanför och alla liftar stängda.
Det gick att fördriva den här dagen också. Vid lunch gick vi ner och åt lunch på en engelsk pub. Stora hamburgare och några partier Uno. Vi hade tänkt handla och byta Lukas skidor till snowboard när vi ändå var i byn. Tar i och för sig bara 10 minuter att gå dit men vi släpade med oss skidorna till lunchen. Fast sen insåg vi att skidshopen hade siesta och stängt mellan 12-15. Mataffären hade stängt mellan 12-15.30. Tänkte att vi tar väl en kaffe medan vi väntar men caféet öppnade också 15. Ove var sugen på att köpa en t-shirt, inte en affär var öppen mellan 12-15. Hur tänker de egentligen? En turistby full av turister som inte har något att göra en dag som denna när inte en enda lift var öppen. Man kunde väl tänka sig att de kunde passa på att tjäna lite extra pengar. Vi bytte till slut Lukas skidor. Sen gick vi upp en sväng till min kollega och hennes man som bor på ett hotell ovanför oss och pratade en stund. Orkade inte gå ut och äta ikväll heller. Så nu har vi precis ätit tacos hemma. Imorgon ska vädret vara bättre säger de.

4 mars
Jippi. Solen skiner, liftarna går, blir en bra dag idag.
Solig förmiddag. Lukas åkte snowboard och det går jättebra. Det blev en sen lunch i backen och sen började det snöa så det blev inte så många åk sen men vi var nöjda med dagen. Det ska komma mycket snö inatt och imorgon så vi ville sätta på snökedjorna för säkerhetsskull. Men det var inte så lätt när kedjorna var lite trasiga och instruktionerna saknades. Men tack vare Google så är de nu på. Känns bättre att ha fixat det i lugn och ro i ett garage än stressade till flyget imorgon ute i någon snöig backe. Nu ska vi ner till byn och äta pizza.

5 mars
Nu börjar vi åka nedför berget till Turin. Det snöar ymnigt så det är skönt med snökedjor och gott om tid. Det får bli promenad och lunch i Turin innan flyget går 14.25.
Tog oss ner till Turin sakta och försiktigt. Hann med ett McDonaldsbesök för lunch också. Nu sitter vi på Frankfurts flygplats och har ett antal timmar att fördriva innan planet till Stockholm går vid 21. Tur att det finns böcker och spel. Sen blir det väl en middag så småningom också.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar