tisdag 27 mars 2018

Resväska eller ryggsäck, checka in eller inte?

I helgen investerade vi i en ny rullbar handbagageväska. Ove kommer att resa en del i jobbet nu och då kommer den att behövas. Det blev en av de största modellerna som ändå håller måttet för handbagage. Igår när han packade för 1 övernattning kändes den nästan lite larvigt stor. Men han slängde nöjt ner sin kudde också, så nu kan han sova gott på hotellet.

Jag har en liten plan på att vi under kommande resor kanske kan klara oss med bara handbagage. Vore skönt att slippa stå vid rullbandet och vänta, bara kunna traska ut på en gång. Dessutom med tanke på hur många som inte fick sitt bagage vare sig ner eller hem på vår senaste resa så är den aspekten bra också. Packar man dessutom inte så mycket så blir det mycket lättare att resa runt också och inte så mycket att släpa på. Jag tror inte att jag har några problem med det men vi får väl se hur Ove klarar det.

Jag reser helst med ryggsäck och Ove med resväska, det finns ju fördelar och nackdelar med båda. Jag har min gamla ryggsäck som från början är en reklamgåva. Den har jag rest till Thailand med och även några andra resor så den storleken vet jag att jag klarar mig med. Bara att ordna shampoo, balsam, linsvätska och solkräm i 100 ml flaskor. När vi ställde den bredvid nya väskan så håller den ju också handbagagemått ser man, fast jag har alltid checkat in den tidigare.  Nu är jag bra sugen på en ny ryggsäck, det är nog dags att uppgradera den, fast den ska absolut vara så liten att den går som handbagage.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar